AçıklamaÖYB

Güvercinler Hâlâ Tedirgin!

Güvercin barışı temsil ediyorsa, şüphesiz Hrant Dink de bir güvercini temsil ediyordu. Aralarına büyük bir acının ve felaketin girdiği iki halk arasında barışın yeniden tesisi için çalışıyordu. Adaletsiz bir barış mümkün değildi. Hrant Dink’in hakkaniyetli bir barışın gerçek bir yüzleşmeden geçtiği bilinciyle harcadığı ömrüne, maalesef bu toprakların akbabaları tarafından 5 yıl önce acısı dinmeyecek şekilde kast edildi.

O gün bugündür, güvercinlerin tedirginliği geçmedi. Katleden karanlıktan çıkmadan, kuklalar gibi kuklacılar da cezalandırılmadan ve barış bu topraklara herkes için gelmeden de geçecek değil.

Hrant Dink suikastının faili malumdur. Yargı kararı ise aslında bir malumun ilamıdır. Suçlu suçunu örtbas etmek istemektedir. Bir cana kast edildi, yetmedi bir de adalete kast edilmektedir!

Özgür Yazarlar Birliği, aradan geçen beş yılda her şeyin göz önünde olduğu bu davanın, bile isteye birkaç tetikçinin üstüne yıkılarak kapatılmasına razı değildir ve gerek ömrünü sahici bir barışa adamış değerli Hrant Dink’e yapılan bu suikastın aydınlatılması için gerekse onun ömrünü adadığı barışın tesisi için vicdan sahibi herkesi sessiz kalmamaya davet etmektedir.

Güvercinliğin gönül rahatlığıyla uçabildiği bir gelecek için, gelin, hep birlikte kanat çırpalım…

Tüm akbabalara inat!

Adalet için, barış için, Hrant Dink için…

Özgür Yazarlar Birliği

2 thoughts on “Güvercinler Hâlâ Tedirgin!

  • Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Sayın Ömer Faruk Eminağaoğlu,Yargıtay Ceza Genel Kuruluna Sunduğu birbuçuk sayfalık mütalasında Dink ‘in hakaret kastı olmadığını,amacının sayın yazarın yukarıda izah ettiği gibi olduğundan beraatine karar verilmesini istedi.Ancak karar mahkumiyet çıktı.AHİM kararında Eminağaoğlu için ”görevini doğru yapan tek kişi” demesine rağmen,yandaş medya onu Ergenekoncu diye lanse etmeyi sürdürüyor.Dürüstlük ve adalet herkes için gereklidir.

    Yanıtla
  • cok enteresan. Türk Devletinin irkcilik yaptigini ikide bir ortaya sürenler, en ufak firsatta ve cümlede her konuyu irkciliga cekiyorlar. hallacoglu ile ilgili tenkitleri ve tenkit eden cevreleri okudukca, tenkit edenlerin esas gayesi ortaya cikiyor. istiyorlar ki, türkiyede etnik olarak birc ok grup ortaya ciksin ve bun larin sayisi mümkün oldugu kadar cok sisirilsin. **** 1-hallacoglunun ilmi olarak hakli oldugu noktalar var. 2-dogudaki asiretlerin kökeni hakkinda bircok bilgi devletin arsivlerinde var. 3-gercekten de, doguda, 1915 tehciri döneminde, asiretlere siginan veya misafir edilen ermeni asillilar vardir.(mesela, hrant dinkin karisi rakel, cudideki asirete siginmis ermeni asillidir.) zaten hrant dinkin vermekte oldugu mücadelenin yönü avrupa veya istanbula yönelik degildi. tüm enerjisini, doguda ki 400-500 bin sayisinda olduguna inandigi “gizli ermenileri” bulmak ve ortaya cikartmak icin kullaniyordu.

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.